Miten Kipukoukkua® käytetään?

Kipukoukku® on yksinkertaisen muotoilunsa ansiosta yllättävän monipuolinen itsehoitoväline. Alla olevilla ohjeilla pääset hyvin vauhtiin.

Lapaluun seutu

Ota kiinni kaksin käsin ja nosta koukku olan yli. Laita koukun pää lavan viereen ja painele selkää venyttäen lihasta. Siirrä koukun päätä ylös, alas tai sivulle parin sentin välein. Kipukohdan löytyessä saat parhaan tehon, kun vedät alaviistoon ja samalla työnnät kahvasta ulospäin. Tuo kyynärpäät lähelle kylkiä ja ranteet varren alle, niin saat voiman suunnattua oikein ja enemmän tehoa painallukseen. Paina lihasta yhtäjaksoisesti 10–30 sekuntia, kunnes kipu alkaa hellittää. Voit myös pyörittää olkapäätä pitäen koukun päätä lihaksessa. Tämä rentouttaa lihaksia akupainannan jälkeen.

Trapeziuslihas

Trapeziuslihaksen käsittelyssä työ tehdään ylemmällä kädellä painamalla kohta kohdalta lihasta pumppaavalla otteella. Näin saadaan lisää elastisuutta lihakseen ja energiat virtaamaan paremmin. Samalla pään kääntösäde kasvaa. Koukun vartta kääntämällä sivulle saadaan käytyä läpi koko niska.

Kallonpohja ja niska

Katso käsien ote. Aseta koukun pää kallonrajaan niskalihasten kiinnityskohdalle ja paina sopivalla voimakkuudella kevyin, pyörivin liikkein. Näin voidaan vapauttaa verenkiertoa pään ja niskan alueella. Päänsärky ja huimaus lievenevät, kun aivosi saavat paremmin happea. Hapensaanti vaikuttaa postitiivisesti myös ajattelukykyyn.

Niska

Aseta koukku ”kelausasentoon” ja ota kuvan esittämä ote. Käytä koukun kaarevaa osaa keinuvalla liikkeellä ja sopivalla voimakkuudella paikkaa vaihtaen.

Rintalihas

Samalla ”kelausotteella” voidaan käsitellä sekä niska että solisluun alapuolella oleva, usein hyvinkin kireä lihasryhmä, rintalihakset. Samalla tavalla voidaan käsitellä pallea, vatsan seutu sekä reisi- ja pohjelihakset.

 

 

Olkapään alue

ltsehoitoväline Kipukoukku® vetreyttää olkapään takana olevat lihakset. Ota hoidettavalla kädellä koukun nivelpultista kiinni. Aseta koukku kainalon taakse ja paina varresta. Voima siirtyy edestä taakse. Koukuta kipeydet painalemalla pois. Kätesi nousee ja liikkuu paremmin.

Selkä, iskias ja pakarat

Kuvan osoittamalla tavalla ja voimakkaalla painalluksella päästään taakse syviinkin lihasryhmiin. Työ tehdään molemmilla käsillä liikutellen koukkua sen mukaan, mikä ”makeimmalta” tuntuu. Samalla otteella voidaan käsitellä selän ja jalkojen lihaksia sekä lihasten kiinnityskohtia.

Jalkapohjat

Koukun ominaisuus ”television lisälaitteena” pääsee parhaiten oikeuksiinsa tehtäessä ”vyöhyketerapiaa” eli käsiteltäessä jalkapohjan kipeita kohtia. Painele kevyesti näitä kohtia kuvan osoittamalla tavalla tai tee sama kantapää lattiaa vasten vaikkapa sohvalla istuessasi.